Trnava bude hosťovať významnú európsku konferenciu zameranú na retro hry

Okrem popredných herných teoretikov nebude chýbať ani špeciálna afterpárty s hudboníkmi hrajúcimi na herné konzoly.

Konferenciu organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie, ako jednu z mnohých aktivít súvisiacich s jej najnovším študijným odborom zameraným na digitálne hry.

Počas troch dní (28. – 30. septembra) priblíži v priestoroch UCM na Bučianskej výsledky svojho bádania spolu vyše 50 odborníkov na digitálne hry. Medzi nimi aj autor jednej z najlepších kníh o hernej histórii Tristan Donovan, austrálska akademička mapujúca hry z 80. rokov Melanie Swalwell a kurátor slovenského múzea dizajnu Maroš Brojo, ktorý spravuje zbierku nášho herného dedičstva.

V piatok a sobotu sú prednášky rozdelené do dvoch sekcií, pričom štvrtok je vyhradený dvom workshopom. Jeden sa bude zaoberať monštrozitou v hrách a druhý vývojom herného trhu v post-socialistických krajinách. Kompletný prehľad prednášok nájdete na stránkach konferencie.

Po skončení konferencie sa hostia konferencie presunú na Zelený kríček, kde sa bude konať koncert poľského dua YERZMYEY & PIN. Vo svojej audiovizuálnou show, s ktorou precestovali celý svet predvedú, ako sa robí hudba s využitím originálnych herných konzol a analogových ovládačov. Nasledovať bude voľná zábava pri hrách a tematickej hudbe.

Related Posts

Site Menu
[contact-form-7 id=3256 title="Javo Contact Form"]
  • Group logo of dev
    created 7 years, 6 months ago